maanantai 23. heinäkuuta 2007

Lomailua, osa 2


Kolmas, ja tällä erää viimeinen lomaviikko on kovaa vauhtia menossa. Viime viikolla teimme äitini kanssa pyhiinvaelluksen Poriin. Äiti nimittäin oli vuonna 1959 Linnanmäellä Paul Ankaa kuuntelemassa, joten meillähän oli pyhä velvollisuus vaeltaa Poriin. Kaiken mahdollisen muistin ottaa mukaan kumisaappaita, istuinalustoja, villapaitoja ja eväitä myöten, mutta kameran tietenkin unohdin. Ette nyt sitten saa nauttia nuppineulanpään kokoisista Paul Ankan kuvista. Konsertti oli kaiken kaikkiaan tosi hyvä ja Paul Anka osasi asiansa, minulle pääesiintyjä kuitenkin oli AIVAN LOISTAVA Gilberto Gil.


Sivulauseena mainittakoon, että matkalla Oulusta Poriin tienvarrelta löytyy mm. Tapion kauppa. Minulla oli kiire, mutta pakko oli pysähtyä - 20 minuuttia myöhemmin olin yli 40 euroa köyhempi.


One highlight during my holiday was visiting Pori Jazz-festival last thursday (Al Foster, Gilberto Gil, Natalie Cole, Paul Anka). I especially liked Gilberto Gil!

I have had time to knit, too. I finished one of my ufo's, a little bolero that's been WIP for 1,5 years. And it turned out fine AND the recipient of the gift, our goddaughter, liked it!


Myös ufo-rintamalla tapahtuu - kummitytön kietaisubolero valmistui ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli aika mukava. Neuletapaamisessa vinkiksi annettu huuhteluaineen käyttö myös muutti mielipiteeni Novitan Nalle-langasta. Valmis vaate on pehmeä ja mukavan tuntuinen.


Pieni solmittava bolero
Malli: Novita Kevät 2006 ekstra, vähän sovellettuna
Lanka: Novita Nalle

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Aivan ihania lankoja löysit !!! Ai että ihan tien varressa.......*miettii miten saisi miehen ajamaan sitä kautta matkalla Rymättylään.....* ;0)
Sinähän sait hihat nopeasti tehtyä ja neuleen kasaan, näyttää hyvältä !!!

verano kirjoitti...

Kivoja löytöjä Tapion kaupasta nappasit nopealla aikataululla. Nätti on tuo valmistunut neulekin :)

Marika kirjoitti...

Juu, otan kyllä mukaan mutta älä odota liikoja.....siis siitä kirjasta. Hauska anyway. Mä en ole ehtinyt edes aloittaa Potteria, hirveä kiire töissä ja kaupan asioissa. Ja toisaalta on vähän haikea mieli kun tämä on nyt sitten viimeinen. Eka muuten jonka luen enkuksi.

teisa kirjoitti...

Kysyit ylösalaisin-raglanista. Ohjeella tuli sopivan kokoinen noin 148-senttiselle pojalleni. Hihat reiluhkot. Blogissani on juttua siitä pitkin matkaa, esim http://teisa.vuodatus.net/blog/658857, mutta juttu meni niin, että ohjeen lanka oli paksumpaa kuin omani. Laskin oman tiheyden ja kertoimen (18s->24s==>1,33), jolla kerroin kaikki ohjeen silmukkamäärät, kun niitä tarvitsin. Tein kavennuksia ja levennyksiä samalla tyylillä ja tarkastin, että silmukkamäärä on kavennusten/levennysten jälkeen ohjeen mukainen*1,33. Jos ohjeessa oli vaikkapa 6 kavennusta hihassa, kerroin kehiin ja tein 6*1,33 kavennusta= 8 kavennusta. Kavensin vartalo-osaa ohjeen mukaan alaspäin mennessä (korjattuna kertoimella). Ohje on kotona mutta minä en. Jos haluat, voit meilata lisäkysymyksiä ja yritän selittää tarkemmin neulematematiikkaani niin vastailen vaikkapa ensi viikon alussa. teisa ät jippii piste fi