sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Rasat, osa 1 - Traditional finnish mittens, part 1

Lahjan tekeminen on vaikeaa. Alun perin näistä etelä-pohjalaisista rasoista piti tulla syntymäpäivälahja etelä-pohjalaiselle ystävälleni. No, se lahja hoitui toisella tavalla.
Kenelle nämä sitten menisivät? Kinnas on iloinen, lämmin ja kaiken kaikkiaan kaunis - ihan kuin äitini. Eli äitini saa joululahjaksi uudet lapaset!

Aivan aidot perinnerasat nämä eivät ole, värit ovat vähän väärät ja salamavalo vääristää vielä vähän enemmän. Enkä malttanut viimeistellä ennen kuvan ottoa mutta saatte paraatikuvat sitten kun toinenkin valmistuu...

Okay, so I began to knit these traditional finnish mittens for my friend. In the end they didn't look like my friend so I decided to give them to my mother. Why? The mittens are cheerful, warm and beautiful - just like my mother so the decision wasn't difficult. Now I only have to knit the other one...

9 kommenttia:

Lankavuori kirjoitti...

Kauniit rasat! Pakko kysyä, ovatko juuresi etelä-pohjanmaalla kun käytät rasa-sanaa? Minun on :)

-sanna- kirjoitti...

Täytyy tunnustaa että juuret ovat Hämeessä, Karjalassa ja Varsinais-Suomessa. Rasa sanan käyttö johtuu kansatieteen opinnoista, museotöistä ja etelä-pohjalaisista ystävistä.

Marika kirjoitti...

Komia on rasa !! :-) Oliko teitä tänään monta Coffee Housessa ? Me kotiuduttiin vasta klo 20 pintaan Pohjanmaan reissusta.

-sanna- kirjoitti...

Meitä oli neljä paikalla: Pia, Heli, Tuija ja minä.Tai viisi jos Tuijan tyttökin lasketaan. Oliko Seinäjoen messut mukavat?

Perhosefekti kirjoitti...

On nätti! Kyllä kelpaisi hienosti Pirkanmaallakin :)

villanne kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Henna kirjoitti...

Kyllä on komia rasa! Jos osaasin itteki teherä tuata kirjoneuletta nuan hyvin, niin tällaaset voisin hyvinkin tekaasta. Mulla vaan meinaa aina tulla niin hirviän kiriää.

sunnix kirjoitti...

Upiat rasat oot kutonu :-) Pikkuhiljaa sitä joulupukin konttiinkin valmistuu lahjoja, kun jo nyt aloittaa :-)

upa kirjoitti...

Kauniit, raikkaat värit ja mielenkiintoinen mallineule.