sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Tonttunen - Tomten

Tonttunen on tehty pikkuprinsessalle, joka täytti juuri neljä vuotta. Lahja on annettu tänään ja kaikeksi onneksi se oli sopiva. Kuva on otettu ennen napin kiinnittämistä (kuvitelkaa mielessänne tummanruskea, puinen duffelinappi ja punaisesta i-cordista tehty kiinnityslenkki). Pahoittelen, että sankarista ei saatu kuvaa lahja päällään.
Kiire lahjan kanssa tuli, koska tein reunuksen ensin ainaoikealla ja Zimmermania mukaillen: vaikutelma oli lastentarhamainen. Viimetipassa purin reunuksen pois ja tein ensimmäistä kertaa elämässäni idioottinauhaa. Lopputulos oli kuitenkin kiireen väärti eli HIP HIP HEI HURAA, olen tyytyväinen!
Täytyy tunnustaa, että Primavera-lanka ei saanut minusta ystävää. Lanka halkeili helposti, eikä hyvännäköistä tiheyttä tahtonut löytyä ollenkaan. Lanka on myös yllättävän painavaa joten se varmaan käytössä venyy ja vanuu joka suuntaa. Toki lanka on pehmeää ja väri on kaunis, mutta saisi langassa vähän ryhtiä olla...
Tomten by Elizabeth Zimmerman
TeeTee Primavera 300 g
Addi 5mm
i-cord reunus/i-cord trimmingTomten is made for a four-year-old little princess. And I'm very happy that it fits her fine. There were little difficulties. At first I made the trimming in garter stitch but it didn't look good, I ripped it and replaced it with i-cord. And that was a good solution this time. Only problem was timing: I decided to do the i-cord only one hour before the birthday party.

The yarn was not the best choice: easily splitting, too heavy and it was impossible to get a goodlooking gauge. But the yarn is soft and the colour is beautiful. Maybe that's enough...

PS. Primavera-langassakin on merinovillaa ja toistaiseksi ei ole vielä tietoa mistäpäin TeeTeen käyttämät villat tulevat. Eettisistä merinovilloista löytyy informaatiota ja listausta mm. Villavoimala-blogista. Ja selväähän on se, että täälläkin jatkossa katsotaan minkämaalaista merinovillaa ostetaan!

8 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Oi, se on upea !! Nauha reunoissa ja sama lanka olassa näyttää tosi hyvältä !! Paljonko tuli painoa takille loppujen lopuksi ?

-sanna- kirjoitti...

Ajattele Marika, noin pienen neidin takki ja 300 grammaa ja kun se on ainaoikeeta niin se varmaan kulahtaa hetkessä.

Lankavuori kirjoitti...

Voi miten sievä! Kuin namu karkki :)

TeSa kirjoitti...

Kaunis, nämä takit on söpöjä.

kate kirjoitti...

Beautiful colors! And I just love the verigated I-cord trim!
Good choice! I just can't belive how quickly you put it on the jacket!!

I have EZ's book The Opinionated Knitter, and I love her patterns and just bought the yarn for the Baby Surprise Jacket for my friend's first grandchild due in Sept.

Great knitting my friend, great knitting!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihanan söpö takki.

henna kirjoitti...

Tostahan tuli tosi kiva! Paljon nätimpi, kuin miltä näytti tekovaiheessa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Upea! Kaunis malli ja lanka kauniin väristä.