maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kotona taas - Back at home

Toista viikkoa reissussa. Oikeastaan koko ajan tien päällä. Ihanaa olla kotona.

Ja täytyy sanoa, että äidin syntymäpäiväjuhlatkin menivät hyvin (äiti täytti pyöreitä vuosia) - ja liivikin oli sopiva ja saajalleen mieluinen. Ja ei, hän ei suostunut poseeraamaan blogiani varten (kummallista...).

A week and a half on the road. It's lovely to be back at home.
But I have to say that my mother's birthday went well - and the vest fit perfectly AND looked good on her. No, she didn't want to pose for my blog (I wonder why...).Veimme mummin Tallinnaan pakoon syntymäpäivähälyä. Meillä näyttää olevan tällainen 'keskiaikaa ja Hansakaupunkeja'-trendi kesälomilla. Mutta sateesta huolimatta Tallinna näytti parhaat puolensa.

We took the granny to Tallinn (Estonia) so she didn't have to be home offering coffee for all the well-wisher's (birthday, you know...). It seems we have this trend for our summer holidays, I mean this 'Medieval and Hanseatic'-theme.


Kävimme mm. Rocca al Maren kotiseutumuseossa. Alue oli iso, hyvin hoidettu ja ehdottomasti näkemisen arvoinen (jopa lapset olivat tätä mieltä). Erityisen mukavaa oli nähdä, että kaikilla museotilojen vartijoilla oli jokin käsityö - jos ei aivan käsillä niin penkillä vieressä odottamassa. Kuvassa oleva henkilö virkkaa, en vain kehdannut ottaa kuvaa kovin läheltä.
We visited the out-door museum of Rocca al Mare, just outside Tallinn. The museum was big, well tended for and definately worth seeing (even the children thought so). Especially I liked the fact the every supervisor they had on the houses had somekind of handiwork with them. The person in the picture is crocheting.Herringbone mittens without poms by elliphantom knits / Novita Wool 100 g / 3 mm

Matkalla sain aikaiseksi vain yhdet lapaset esikoiselle. Näitä oli mukava tehdä, lanka vain tuntui sen verran pörröiseltä, että kuvio hiukan hämärtyy - vai kuvittelenko vain. Kuvassa näkyvä taite johtuu siitä, että taittelin valmiit lapaset vähän märkinä matkapakaaseihin.

I only managed to finish one pair of mittens while we were traveling. These were fun to knit.


Kiitos Marika tästä tunnustuksesta. Ja tapojeni mukaan olen surkea laittamaan sitä eteenpäin. Briljantteja blogeja on pilvin pimein ja haluankin jakaa tämän näin virtuaalisesti kaikille.

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kiva että olette päässeet turvallisesti takaisin kotiin ja ilmeisesti koko suku on pysynyt hengissä kekkerien jäljiltä. ;-)

Marika kirjoitti...

Piti vielä sanomani että lapaset ovat kivat ! Tuossa kuviossa on jotain vinkeää.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hienot lapaset! Mukavalta lomalta kuulostaa.
Minäkin katselisin mieluummin "keskiaikaa ja hansakaupunkeja", mutta lasten kanssa kierretään huvipuistoja.. no ehkä sitten joskus..