sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Mikä jääkiekkojoukkue? - Which hockey team?

Pohjois-suomalaisillehan tämä on ihan selvä juttu eli joukkuehan on tietenkin Oulun Kärpät.

Kuopukseni halusi paksun ja lämpimän pipon, mielellään lempijoukkueen väreissä. Niinpä valitsin ohjeeksi Veronik Averyn jääkiekkopipon ja langaksi kaksinkertaisen Lanettin. Ja vaikka kyseessä on ihan tavallinen ribbipipo, täytyy sanoa, että hyvin suunniteltu on nautinnollinen neulottava. Tässä on kaikki hyvin ajateltua värien rytmityksestä kavennuksiin asti.

Kaksinkertainen lanka ja pienehköt puikot tekivät pinnasta tiiviin ja uskoisinkin, että pipo pitää pään lämpimänä näinkin tuulisessa kaupungissa. Tämä oli myös opettavaine projekti: opin tekemään rajattomia raitoja ja poimimaan pudonneita silmukoita oikein.


Kärppä Tuque (Montreal Tuque) by Veronik Ávery in Knitting Classic Style / SandnesGarn Lanett doubled, 100 g / 3 mm dpnIf you are not Finnish this is tricky, but anyway. The colours belong to my younger son's favourite hockey team: Kärpät from Oulu. My son wanted a warm and thick hat so I chose Veronik Avery's hockey tuque.
You have to say that well designed is enjoyable to knit. In this hat everything is perfect, from the colour sequence to the decreases. I also did learn how to do jogless striping!

2 kommenttia:

Hannah kirjoitti...

Vautsi! Ihan Hennan sukkien näköinen pipa! Hieno on ja hyvää kädenjälkeä olet saanut aikaan. On varmaan saajalle mieluinen!

Mari kirjoitti...

Pakko myöntää, että minäkin tänään sivistyin neuletapaamisessa, sillä enpä ole ikinä ajatellut, minkä värisiä Kärpät ovat. ;) Just ja just sen verran tiedän, että Oulusta ovat kotoisin, mutta siihenpä se rajoittuukin. ;) Tässä näpytellessä kysäisin muuten isännältäkin, tietääkö hän Kärppien logon väriä, eikä hän osannut vastata ennen kuin googletti. ;) Oranssia olisi hän kyllä veikannut. :)

Hieno on pipo, nuo raidat menevät tosi kauniisti! :)