perjantai 3. heinäkuuta 2009

Goodbye

Olipa kerran liivi. Se oli käsintehty, se oli ihanan värinen, lanka oli kuin unelma.
Mutta se oli liian lyhyt.
Se oli liian paksu.

Once upon a time there was a vest. It was handmade, the colour was lovely, yarn was wonderful.
But it was too short.
And too thick.
Liiviä on käytetty paljon. Mutta nyt se on purettu. Harvoin puran mitään kokonaan ja sitten kun puran, menee langasta aina liian paljon hukkaan. Nyt sain liivin purettua niin, että vain vähän meni haaskuun. Mutta mutta. Liivi oli tehty kaksinkertaisesta langasta. Ja nyt se pitää saada yksinkertaisiin keriin.
Yhtä helvettiä.
Urakka on vielä puolivälissä.
Mitäpä sitä muutakaan lomalla tekisi?

I have used this vest a lot. But anyway, now it is frogged. I rarely frog anything entirely and when I do, it usually destroys the yarn. Now I managed to frog it alright. But, but: the vest was done with yarn held double. And now I have to separate the strands.
It is hell.
And I'm only halfway through.
What else would I do while on holiday?


(Niinkuin huomaatte, langan väriä on mahdoton kuvata. Tiedoksi, että se on Rowanin Felted Tweediä sävyssä Avocado. )

No, 150 grammalla ei saa pitkää liiviä, joten Tampereella käydessä sorruin Lankaideassa muutamaan lisäkerään. Hoputtava teini-ikäinen teki värivalinnasta lähinnä sokkotestin, mutta ei lopputulos huono ole.
Nyt pitäisi vaan vielä päättää, että mitähän tästä tulee.

(As you can see, the colour, Rowan Felted Tweed in Avocado, is impossible to take photos of. )


You can't make a long vest with 150 grams, so while visiting Tampere, I bought a few balls more. You can't get that yarn from Oulu. Because I had my teenaged son with me I just took some colours without thinking too much (he was in a hurry, who knows why...).

Now I only have to decide what to do with them.

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Sulla on siellä jo vähän syksyiset sävyt. Ilmeisesti näin, koska kiertelin just kaupoissa ja vaatehyllyillä ihastutti "uutta"-kylttien alla just tuommoinen sävy. Syksyähän ne jo myyvät, heinäkuun helteillä. Harmi liivin puolesta, mutta taiot siitä varmasti jotain itsellesi mieluisampaa.

Marika kirjoitti...

Hahaa, sulla on kyllä toooosi tylsää lomalla noista askareista päätellen ! ;-D Onnea vain matkaan kerintähommassa !! Näkyilläänkö ensi viikolla ?

-sanna- kirjoitti...

Outi: jostain syystä noi syksyiset värit on kivoja. Tää oli vähän traagista koska liivi oli kyllä minulle mieluisa mutta kroppa oli eri mieltä.
Marika: tää olikin tällainen vihje sinulle, että nyt on tylsää, keksitään jotain. Ensi viikko passaa!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Aiotko kastella ja suoristaa langan? Onhan sulla hommaa jo tuossakin.. ;oP
Syksyiset värit vaate- ja lankakaupoissa on minunkin mieleeni..

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: tämä on tällainen jatkokertomus. Kerimisen jälkeen meinaan vyyhtiä nuo langat, liottaa, kuivattaa ja keriä uudelleen. Mietin, että pitäisikö nuo uudetkin langat vyyhtiä ja kastella ja kuivata ja keriä, että ne käyttäytyisivät samalla tavalla kuin puretut langat?

Mari kirjoitti...

Harmi, että meni purkuun!