lauantai 1. elokuuta 2009

Henkilökohtainen sukkasotani - My personal sockwar


Minulla on ristiriitainen suhde villasukkiin. Käytän niitä koko ajan mutta niiden neulominen ei ole lempihommaani. Ja silloinkin kun niitä teen, ne menevät aika usein lahjaksi.

Katselin tässä Ravelry-jonoani, ja hämmästyksekseni huomasin että ensimmäiset 16 olivat kaikki sukkia.

Niinpä päätin haastaa itseni: 1.8.2009 - 31.7.2010 välisenä aikana neulon 12 paria sukkia eli pari/kk. Pääasia on loppusaldo, voi käydä niin että joskus kuukaudessa tulee kaksi paria ja seuraavassa ei lainkaan. Lankalaatikon nimissä (Ravelry-ryhmä) kaikki parit pitää tehdä varastolangoista. Jos onnistun, saan palkinnoksi ostaa uutta sukkalankaa.

Elokuun sukkapari on jo näin pitkällä:

Mock Wave Cable Socks by Ann Budd/ Trekking Tweed


I have a difficult relationship with knitted socks. I love to wear them, my feet actually need woollen socks (my feet ache at night and woollen socks really help), but I don't like to knit them. When I do, I usually give them away. That's the reason, why I was so surprised to notice that 16 first items in my Ravelry queu were socks!

I decided to challenge myself: 1.8.2009-31.7.2010 I'm gonna knit 12 pairs of socks from stash yarn. If I succeed, I'm gonna buy new sockyarn as a reward. Mock Wave Cable Socks (above) are my August pair.

20 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä haasteelta. Tuo tekisi hyvää minullekkin; sukkien neulomiseen on jostain syystä tullut kaamea kynnys. En muista, milloin olisin neulonut sukat. Koulussa kait. Haasteeseen tarttuminen olisi vaikeahkoa sikäli, että kahteentoista pariin sukkalankoja ei ole, kuuteen ehkä. Pitäisiköhän tässä innostua?

-sanna- kirjoitti...

Mukaan vain!!! Palkinnoksi voin antaa sinullekin luvan ostaa lisää sukkalankaa...

Mammutti kirjoitti...

Kauniit sukat ja hauska haaste!
Minä harvoin sukkia neulon, toisaalta ei niin ole tarvinnut ja toisaalta olen aina tykännyt enemmän neuloa vaatteita. tosin huovutettuja tossuja viimevuosina on valmistunut kymmeniä.
Aurinkoista sunnuntaita ja elokuuta!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Mammutti ja aurinkoista elokuuta sinullekin.

Mari kirjoitti...

Onnea vaan matkaan! :)

Tiina kirjoitti...

Kiva tavote :) Tsemppiä vaan!

teisa kirjoitti...

Onnea matkaan, sukkia on kiva neuloa. Ja niissä riittää aina uutta opeteltavaa, jos vain haluaa: aloitus varresta vs. kärjestä, erilaiset kantapäät, kärkikavennukset, päättelyt. Lisäksi olen vaihtanut sukkapuikot lähes kokonaan pyöröpuikkoihin, ja kaksi sukkaa valmistuu samanaikaisesti.

Matleena kirjoitti...

Kiva idea haastaa itsensä! ;) Ja hyvä palkinto odottamassa! Pitääpä kehitellä tämän pohjalta omaa mallia.

Matleena kirjoitti...

Vielä palasin kysymään tuosta jääkarhukuvasta, jossa oletan sinun seisovan siinä vieressä. Missä se on otettu? Minulla on samantapainen kuva omasta lapsuudestani. Se on oettu Skibotnissa Norjassa jtoskus 1950-luvulla. Olen tuota kuvaasi usein katsellut täällä käydessäni. :)

-sanna- kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista Mari ja Tiina.
Teisa: lisätavoitteena onkin kokeilla uusia tekniikkoja. Pyöröpuikot sukissa kuitenkin tuntuvat aika haasteellisilta, mutta saa nyt nähdä.

-sanna- kirjoitti...

Matleena: Kiitos kommentista. Tuosta kuvasta on tainnut kysellä joku muukin, se on otettu Norjassa Tromssassa vuonna 1974. Pari vuotta sitten kävin omien lapsieni kanssa Tromssassa ja saman kaupan edessä oli edelleen jääkarhu, mutta kauppias sanoi heidän vaihtaneen karhua -70-luvun jälkeen. Mutta meidän pojista on siis samanlainen kuva vuodelta 2006.

Päivikki kirjoitti...

Onnea ja menestystä sukkien neulomiseen!

kate kirjoitti...

Woo-hoo! A sock buddy! I feel much better knowing someone else has been bitten by the sock bug too!

-sanna- kirjoitti...

Kate: Can I blame you?

wilmiina kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta, johon pitäisi minunkin ryhtyä. Sukkia neulon silloin tällöin, mutta yleensä jäävät ilman paria. Sukkalankojakin löytyy varastosta jonkin verran, mutta en ole varma onko 12 pariin. Ehkäpä saisin joka toiseen pariin ostaa uutta lankaa :) Ainiin, sitä langanostolakkoakin olin kaavaillut tulevaksi syksyksi. :D

-sanna- kirjoitti...

Wilmiina: Miten olisi sellainen haaste, että sukkalangat pois kokonaan? Ja sitten saa ostaa lisää!

Lissu kirjoitti...

Mutta, mutta... Lankakaupassa minun silmille pitäisi sitoa liina, kädet vangita jollain taakse, korvat tukita korvatulpilla ja suuhun kapula, muuten tavalla tai toisella kaupasta ulos tullessa on LANKAA!!! Onneksi tykkään kutoa sukkia suvun pienille - ja suurille. Itsellä on jo kahdessa maassa melkoienen varasto jalkojen iloksi. Mukava haaste kuiteskin. Pst! Saako edes jotain pientä uutta ostaa vanhojen lankojen seuraksi?

-sanna- kirjoitti...

Siis piti Wilmiinalle kirjoittaa näin: kun sukkalankoja on vähän, niin sellainen haaste, että neuloo kaikki sukkalangat pois ja sitten saa ostaa lisää lankaa.
Jäi edellisestä kommentista melkein koko lause pois. En siis osaa enää kirjoittaa.

Lissu: osta vain jotain pientä vanhojen lankojen kaveriksi, ei kerrota kellekään!

Vilukissa kirjoitti...

Mulla on aivan sama "ongelma" sukkien kanssa kuin sulla. Sukkia on ihana käyttää ja katsella, mutta niiden tekeminen itse.... Äh. Itse en ainakaan saa sukista ikinä niin kauniita kuin ohjeissa, ainakaan kantapäästä! :)

-sanna- kirjoitti...

Vilukissa: Kiva tietää, ettei ole yksin!