sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kahdeksan palan ihme - Miracle in eight pieces


8:n neliön palatossut by Käspaikka / Novita 7 veljestä, n. 90 g / 4 mmAvaruudellinen hahmotuskykyni on täysi nolla. Sen huomasi näitä tossuja tehdessä.

Ensin oli tarve (ks. edellinen postaus l. täysin päreiksi käytetyt kotitossut).

Sitten oli ohje. Minä käytin Käspaikan ohjetta, joka mielestäni on hyvä ja selkeä ilman mitään kikkailuja. Ironista kyllä, heti kun olin aloittanut nämä, niin Novita julkaisi palatossujen ohjeen. Olin jo pari kuukautta sitten yrittänyt katkaista Novitan lehden tilausta, mutta katkaiseminen ei onnistunut, ilmoittivat vain, että tilaus loppuu talvilehteen. Varsinainen syy tilauksen lopettamiseen oli se, että n. viiden vuoden aikana en ollut tehnyt juuri yhtään mallia kyseisistä lehdistä. Enkä juuri osta Novitan lankojakaan. Tosin 600 g Stonea odottaa projektiaan, olisiko hyviä ehdotuksia?

Muitakin syitä oli. Novitan viimeaikaiseen toimintaan otetaan kantaa mm. täällä.

Sitten oli lanka. Olen viimeaikoina tuhonnut kaikenlaisia keränloppuja ja tämä tuntui hyvältä projektilta erilaisille seiskaveikan jämille, joita löytyy sieltä täältä. Vanhimmat (keltainen ja beige) ovat 1980-luvulta. No nyt ne on käytetty. Siis ne vanhimmat.

Sitten tuli ongelma. Ensimmäinen yritys koota tossua oli surkuhupaisa. Harmi etten kuvannut. Tulos muistutti ameebaa. Ja tietenkin ompelin suoraan. Ei muuta kun purkamaan ja sitten nuppineulat peliin. Eikä toinen tossu ollut yhtään helpompi. Ja tietenkin niistä tuli liian isot. Onneksi perheestä löytyy isojalkaisia henkilöitä.

Lasken nämä sukiksi, joten sukkavuoteni kolmas pari, lokakuun sukat, on valmistunut!These were needed (see earlier post). There was a good pattern (only in finnish, sorry). I did have, like everyone has, all kinds of yarnends. Oldest are from the 1980's.

Then there were problems. I managed to attach the pieces all wrong. After a while I got it right, but for some reason the other one was not any easier.

14 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Toiset bongaamani jo tänään! Heh! Juuri aloitin eilen samanlaiset isänpäivänlajaksi. Ja juuri siitä Novitan ohjeesta (teen vaan isommilla nelijöillä, että olis passelin kokoinen). Mulla oli joku parikymmentä vuotta vanha mummun ylöslaittama ohje näistä tossuista jo aiemmin, mutta kyllä se Novitan kaavio vähän selkeytti kokoamisohjetta..;)

Kauniit värit tossuissasi!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Riikka: Siinä Käspaikan ohjeessa on koot selvästi. Minulla tuli vain kämmi kun tein liian isoilla puikoilla.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mä en ole Novitaa tilannut enää moneen vuoteen. Kirjastossa tai kaupassa selaan sen verran, että näen, ettei taaskaan mitään mulle..
Palatossut on sopiva tuhoamiskohde jämille, sulla näytti olevan ennenkin samantapaiset. ;oD

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: Kyllähän meidän huushollissa näitä on, mutta ne on lahjaksi saatuja. Nämä oli nyt ensimmäiset, jotka tein itse.

Hannah kirjoitti...

Kyl on hienot! Toiset ne saa aikaiseksi jos jonkinlaista kivaa,HYVÄ SINÄ!, toiset kuten minä ovat jämähtäneet paikoilleen.

Lankana Novita Stone on myös minun makuun sen paksuuden ja vähäisen karheuden takia. Käytössä se kuitenkin huopuu aikalailla, joten en suosittele ainakaan sellaista vaatetta tehtäväksi siitä joka joutuu kovalle koetukselle. Hyviä neulomishetkiä sulle toivoopi "paralysoitunut "entinen" neuloja"!!! ;D

-sanna- kirjoitti...

Hanna: niin mutta kun sinä teet kaikkea muuta hienoa. Mutta nyt tuli paineita sen Stonen kanssa, mitä ihmettä mä siitä teen...

Iida kirjoitti...

Tosi kivat tossut ja noi värit kelpais mullekin :)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Iida.

Outi kirjoitti...

Kuulostaa meikäläisen touhuilta. Onneksi olkoon! Koossa ovat. Sääli vaan, että olet edelleen urakoinnista huolimatta tossuja vailla. Minäkin ajattelin neuloskella Novitani hiljolleen pois. Tosin sitä on aika reippaasti. Tällä vauhdilla sitä riittää pitkäksi aikaa.

-sanna- kirjoitti...

Outi: Noita langanloppuja kyllä riittää omiinkin tossuihin. Ja minä vaan luulen, että sitä Novitaa on vähän. Joka kerta, kun penkasee jotakin laatikkoa niin sieltä pullahtaa jämänöttösiä Noviaa esiin.

Mari kirjoitti...

Hyvinhän nuo lopen viimein näyttävät onnistuneen. :)

kate kirjoitti...

Those are the coolest slippers I have ever seen!! I must google and see if there is a translated pattern!! Like little elf boots!!

kate kirjoitti...

this version is felted but the same style:
http://blog.craftzine.com/craftprojects/easy_house_slippers/

-sanna- kirjoitti...

Mari: Kiitos!
Kate: Thank you Kate, and yes, those felted slippers look exactly the same but the squares are connected differently. You could also check the finnish site I linked, because the pictures are very telling.