lauantai 23. tammikuuta 2010

Rätei ja ...


Vuoden, pari on suomalaisissakin blogeissa näkynyt neulottuja rättejä.
Vähän on kiinnostanut, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla.
Sitten sain joululahjaksi kummitädiltäni pari rättiä, punaisen ja valkoisen.
Olen myyty.
On ne hyviä.


I've been seeing these dishcloths in blogs a lot recently.
Interesting, but I didn't knit them myself.
Then my godmother gave me two to try.
I'm sold.EXFOLIATE! Dalek cloth by Penwiper
Novita Blues, 20 g
4 mm

uutta: nypyt, ja sen huomaa
new things learned: bobbles, and you can see thatKun tein lankainventaariota, löysin pussinpohjallisen puuvillalankoja (pastellisävyissä?). Pakkohan se oli ruveta kokeilemaan rättejä itsekin. Mallia ei vanhan sci-fi fanin tarvinnut kauan miettiä. Exterminate...

While doing my yarn inventory, I found some really old cotton yarnends (in pastels?). So I had to try this cloth thing myself. The first pattern was obvious for an old sci-fi fan. Exterminate...

7 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Minä en ole saanut aikaiseksi päättää mitä mieltä olen neulotuista räteistä.... Eikö ne jää kauhean märiksi kun niitä huuhtelee?

Mari kirjoitti...

Kiva rätti, tai luutuhan se täällä Oulussa on. :)

-sanna- kirjoitti...

Marika: Epäilytti minuakin. Lyhyen kokemuksen jälkeen bambuiset kuivuvat nopeammin kuin puuvillaiset. Ilmava kuivatus ja tiheä pesu tuntuvat olevan tärkeimpiä juttuja.
Mari: no niinhän se, mutta ei hämäläinen opi uusia temppuja. Rätti mikä rätti.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Rätei en ole minäkään vielä kokeillut, vaikka olen jopa ostanut kerän bambua ihan varta vasten.. enkä edes ota uskoakseni niiden ihmeellisyyttä, heh heh.
(Ja mieluummin heitän käytetyn rätin roskiin kuin pesen.)

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: kyllä minäkin ostetun rätin heitän roskiin ennen kuin pesen. Mutta ei näitä raaski heittää pois, siellähän ne muut pyykin joukossa pyörivät...

Matleena kirjoitti...

No niin, sinäkin siis liityit kerhoon! ;D Minä olen pian vuoden käyttänyt näitä. Puuvillaisia ja bambuisia ovat rättini. Vaikka luutuhan se oli lapsuudessani. ;)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Matleena kommentista, en ilmeisesti opi sanomaan rättiä luutuksi (vaikka anoppi parhaansa mukaan yrittää opettaa) mutta käyttämään kyllä oppii.