sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Back to basics

Lahdessa 1960-luvun lopulla (tai 1970-luvun alussa) laskiaistiistaina radiomäellä oli paljon väkeä laskemassa mäkeä. Siellä oli jäämäki, napakelkka, ulkotulia, makkaranpaistoa. Se oli jännää ja siellä piti saada olla niin pitkään kuin mahdollista.

Minulla oli äidin tekemät, uudet lapaset (valkoiset), joissa oli linnunsilmäkukkia (sinisiä). Kun viimeinen mäki oli laskettu, lapasia oli enää yksi jäljellä. Toinen ei löytynyt vaikka kuinka etsittiin. Tuli itku pitkästä ilosta.

Itse en ole ikinä kirjonut yhtään mitään, jos nuoruuden ristipistokokeiluja ei lasketa. Nyt, kun rupesin tekemään kummilapsille synttärilapasia, halusin tehdä ihan peruslapaset. Ja sitten tuli pakottava tarve kirjoa. Niitä linnunsilmäkukkia.Peruslapaset, 40 silmukkaa, peukalokiila ja silmukoitu kärki / Punaiset: TeeTee Primavera 3 mm / Mustankirjavat: SandnesGarn Sisu Fantasy 2,5 mm
Basic mittens, 40 stitches, thumb gusset and grafted top / Red ones: TeeTee Primavera 3 mm / Black ones: SandnesGarn Sisu Fantasy 2,5 mm


When I started making birthday mittens for my godchildren, I just wanted to make basic mittens. Then it hit me. I wanted to make embroidery to the red ones (I've never done any emroidery). And that woke some childhood memories. When I was 7 or 8 years old, my mother made me white mittens with blue embroidery. And I used them only one time before I lost the other one. That was a day of crying.

I hope these mittens stay with their owner a little bit longer.

3 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Nätit lapaset molemmat parit! :)

Riikka kirjoitti...

Kivat lapaset! =)

Marika kirjoitti...

Kivat lapaset kuten myös ne lila-sävyiset ! Söpöt noi kirjailut. Mä yritin tehdä Venlalle viime talvena samalla idealla mutta neiti ei antanut tehdä kirjailuja ja lapaset jäi tosi tylsiksi (mun mielestä)