sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Tumpputehdas - Mitten factory


Patterned Mittens by Veronik Avery (Kirja / Book: 24/7)
Jämälankoja yhteensä 100 g / Yarn ends from stash, 100 g
Puikot / Needles: 2,25 mm & 2,50 mm
Tarkemmat tiedot / More specs: Ravelry
Olen viime aikoina hankkinut neulekirjoja ihan hullun lailla, jokin langanostolakon sivuvaikutus. Hankinnoistani eniten olen ihastunut Veronik Averyn kirjaan 24/7, josta haluan tehdä kaikki projektit (ehkä sitten eläkkeellä...). Aloitin näillä lapasilla ja näihin se melkein sitten jäikin. Oli nimittäin harvinaisen työläät lapaset.

Blogistania on viime aikoina vilissyt kaikenlaisia tunnustuksia. Liitynpä joukkoon tunnustamalla, mikä lapasten teossa tökkii:
1. En saa IKINÄ aikaiseksi kahta samanlaista tumppua
2. Värisilmäni on ihan, sanonko mistä?
3. Vaikka tehdessä lapaset tuntuvat valtavilta, ne ovat aina loppujen lopuksi liian pienet.


Lately, I've been buying a lot of knitting books, and my absolute favourite is Veronik Avery's 24/7. These mittens were the first project from that book. And very nearly they were the last, because these mittens were a lot of work (huh!).

Blogging world is full of confessions nowadays. So, here are my confessions conserning mitten making:
1. I can't knit two similar mittens, EVER.
2. My eye for colour combinations sucks.
3. While the mittens seem to be big while making them, they always end too small.Toivottavasti nämä tämän vuoden lapaset kelpaavat sukulaistytölle, jolle ne on tehty.

Ps. On ne ihanat!
Pps. Langanostolakkoon liittyen: käytön lisäksi lankoja on tullut lahjoitettua pois sen verran runsaasti, että nyt kaikki langat mahtuvat niille tarkoitettuihin laatikoihin.

9 kommenttia:

outi kirjoitti...

Onneksi olkoon! Mulla on vielä matkaa siihen, että langat mahtuisivat sinne, mitä niille on säilytykseen varattu. Jatkuvasti saa ideoida uutta koria, laatikkoa, sun mitä. Taitaa tulla jonkinlainen lakonpoikanen tännekkin syksyn messujen jälkeen. Neulomalla en pysy hankintojeni perässä. Tunnustuksesi ilahdutti minua kovasti. Jopa nauratti. Että semmoinen kaveri sulla täällä on.:D

-sanna- kirjoitti...

Outi: Kiitos, kiitos. Saa nähdä pysyykö lankatilanne jatkossa kurissa. Kauhulla odotan syksyn messuja...

Virve kirjoitti...

Hienot! Ja musta sun työt on aina niin harmonisia väritykseltään. Mulla tuo ainainen epäonnistumisen tunne liittyy pipoihin ja muihin päähineisiin. En ikinä saa niistä itselleni tarpeeksi pieniä. Ja lapsille meinaa tulla liian pieniä.

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Virve :)
Seuraava tunnustus voisi ollakin se, mikä pipoissa menee aina pieleen. Minulla niistä tulee aina liian lyhyitä...

Tiina kirjoitti...

Aivan ihanat lapaset!

pirle kirjoitti...

Kyllä saaja varmaan ilahtuu noin persoonallisisita lapasista.
Minulla tahtoo aina toinen lapanen tulla tiukempaa neuletta kuin ensimmäinen, sama juttu sukissakin.

-sanna- kirjoitti...

Tiina: Kiitos :)
Pirle: Se on kumma juttu, vaikka tekisi sukat tai lapaset ihan perä perää, samoilla silmukkamäärillä ja kerrosluvuilla, niin ihan eri kokoista tulee. Kiva, etten ole ainut:)

MariJ kirjoitti...

Nätit lapaset, ei ainakaan noiden väriyhdistelmässä ole mitään moittimisen varaa, taitaa olla käsitys värisilmästä ihan vain silmien omistajan oma mielipide. :)

-sanna- kirjoitti...

Mari: Kiitos :)