lauantai 16. lokakuuta 2010

For Elizabeth

SYTYCK-haasteen Hollywood-viikot ovat loppusuoralla ja finaali alkaa huomenna, sunnuntaina, klo 18.00. Aika malttamattomana täällä jo odotellaan lähtölaukausta.

Ilmoittauduin kisaan perinneneulojana, ja sitä kautta tätä koreografin hommaakin lähestyin. Projektin työnimi on 'for Elizabeth', koska tänä vuonna on Elizabeth Zimmermannin syntymästä kulunut 100 vuotta. Tuona aikana tästä kokeilijasta, kehittäjästä ja pelottomasta neulojasta on tullut neulovan maailman ikoni (onneksi ei kuitenkaan pölyttynyt patsas kaapin päälle, sitä hän varmaan vihaisi).

Päätin käyttää tähän lapaspariin muutamaa hänen tunnusmerkikseen muodostunutta neule-elementtiä: i-cordia ja ainaoikeinneuletta. Lisäksi halusin näiden lapasten olevan käytännölliset ja monikäyttöiset, joten peukalokiilat tulevat suoraan sivulle (voi siis käyttää kummassa kädessä vain) ja lapaset ovat käännettävät.

Minulla oli vähän vaikeuksia määritellä mallitilkun ja projektin aloittamisen rajoja. Huomasin olevani puolessa välissä lapasta, kun yritin kokeilla ideoiden toimivuutta. Joten purin koko homman ja palasin keskeneräisen villatakin pariin odottamaan sunnuntai-iltaa.
SYTYCK-challenge (So You Think You Can Knit) is in the point where plans should be done, yarn and needles should be ready to start the 'grande finale' at Sunday evening, 6 pm.

My choreography project is called, at this point, 'for Elizabeth' because it has many zimmermann-like elements, and it's been 100 years since Elizabeth Zimmermann was born. I hope that the pair of mittens I've been planning are gonna be presentable.

Because I can't start the project yet, I've had to return to the cardigan-that-will-never-be-finished.

5 kommenttia:

outi kirjoitti...

Kuulostaa tosi hienolta tuo sun haaste. Ja ohjehan saadaan myös, eikös se kuulu hommaan?

Marika kirjoitti...

Työsi on kyllä hyvin suunniteltu ja ajatus takana on kaunis. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

-sanna- kirjoitti...

Outi ja Marika, kiitokset luottamuksesta. Toteutus vain vähän hirvittää. Onneksi tuli valittua pieni kohde...

Päivikki kirjoitti...

Juuri tuon takia mie en ole neulonut mallitilkkua, sitä olisi tullut kuitenkin aibnakin puoliksi valmis. Niinpä olen tyytynyt neulomaan mallitilkkua vain päässäni.

Haasteesi kuullostaa tosi haastavalta. Onnea matkaan!

-sanna- kirjoitti...

Päivikki: Kiitos kannustuksesta :)