sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Nyrkkivillaa - Fistfull of wool


Projekti: SYTYCK / Koreografia / Nyrkkivillaa
Lanka: SandnesGarn Smart
Puikot: 3 mm
Lähtökohta: yritin imitoida nyrkkirautaa neulomalla: nypylät ovat vähän rystysten yläpuolella ja sormet on eroteltu helmineuleella.


Project: So You Think You Can Knit / Choreography / Fistfull of wool
Yarn: SandnesGarn Smart
Needles: 3 mmSYTYCK-projekti on yllätyksiä täynnä. Ensimmäinen, vakavahenkinen lapaspari meni puurtamisen puolella joten se joutui jäähylle. Tämä välipalapari oli alkuperäisissä kaavailuissa pari nro 2.

This project has been full of surprises. My first pair of mittens is still waiting for further inspiration and while waiting, I made these, just as a snack between serious knitting.Minä olen ilmeisesti tullut siihen ikään, että muistelen nuoruutta ikätovereiden kanssa. Ja minähän vietin nuoruuteni silloisessa Suomen Chicagossa. Ja koska neulojan mieli on kummallinen paikka, ei kannata ihmetellä miten päädyin 1970-luvun Lahdesta nyrkkirautoihin ja sieltä tällaiseen villaiseen versioon.

The inspiration for these mittens came from my youth. Don't ask how, the mind of a knitter is a scary place.Nämä eivät siis ole vakavasti otettavat lapaset vaan ihan huvin vuoksi tehdyt. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, etenkin tuohon helmineuleiseen peukaloon.

These mittens were made just for fun, but I'm really happy with the look of them. Especially I like the thumb with the seed stitch.Koska pelin henkeen kuuluu tehdä ohje, niin se on jo melkein kirjoitettu (vaikka en nyt oikein uskokaan, että tälle juurikaan olisi kysyntää...). Kunhan ratkon vielä yhden silmukkajakojutun ja kokeilen kaksiväristä versiota.

Tämä pari tosin menee suoraan käyttöön.

9 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Jännät. Originellit. Ovelat. Kaksivärisenä noista tulee varmasti vieläkin ovelammat. Jännityksellä odotan miltä ne näyttää =o)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Hanna :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hauskat, ja helmineule näyttää kyllä hyvältä peukussa!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Pirjo-Riitta: Helmineule tosiaan näyttää hyvältä ja sen lisäksi se tuntuu vahvalta, minulla kun tahtoo peukut kulua ensimmäiseksi.

outi kirjoitti...

Nyrkkiraudat? Jahas, siellä alkaa kuri kovenemaan.:D Joo ja mäkin olen siinä iässä.

pirle kirjoitti...

Hyvin istuu käteen; eipä ole joka naisella "pehmo-nyrkki-villa-nypylä-rautoja"!! Yllättävät :)

-sanna- kirjoitti...

Outi: joo, ei täällä pysy kukaan kurissa ilman kovia otteita...
Pirle: Yllättävän hyvin istuvat, mutta minulle poikkeuksellisesti näistä tuli vähän liian isot ja kun en jaksa purkaa niin näistä tuli sitten joululahja kummipojalle.

kate kirjoitti...

Ooooo - I like your mitts very much! the seed stich thumb is definitley the coolest!

-sanna- kirjoitti...

Thanks Kate :) And the stash is diminished by two balls of yarn...