maanantai 17. tammikuuta 2011

Odotellessa... - While I'm waiting...

Yksi ikuisuusprojekti on valmistumassa, mutta sitä odotellessa (joo, itsestäänhän se neuloutuukin...) päätin osallistua '11 paria lapasia vuonna 2011'-tempaukseen.

Yritän saada joka pariin jonkun jujun ja tämän parin juju on nostalgia. Hallussani on Mary Oljen Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuleita, 5 p. vuodelta 1947. Tämä kirja kuului alunperin mummolleni ja valitsin tämän mallin, koska merkinnöistä päätellen mummonikin on tämän neulonut (oli laskenut silmukkamäärät uusiksi). Mummo oli alunperin kannakselta, ja sieltä on tämä kinnasmallikin.

Perinteisesti värit olisivat musta ja valkoinen ja yllättäin Mary Olki tuntuu olevan tiukka tässä suhteessa: "...emme suosittele osien mielivaltaista vaihtelemista. Tämä ei tietenkään koske suun reunakoristetta, jota kyllä voidaan vaihdella, kunhan vain väritys pysytetään alkuperäisenä." Vaihdoinpa sitten kuitenkin.

Mary Olki, 'Pilpuslehtosin' kirjottu kinnas
Sandnes Garn Lanett ja Fleece Artist BFL socks
2,75 mm


While I'm waiting one cardigan to finish itself (I wish...) I'm participating the ‘11mittensfor2011’-challenge in Ravelry. For my first pair I chose a traditional Finnish colourwork pattern from an old book (Mary Olki, Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuleita). My book (5.th edition from 1947) belonged originally to my grandmother and I chose this specific pattern because it’s clear from her scribbles that she made this pattern too.

Traditionally the colours should be black and white, but I’m using yarn from my stash and I didn’t have black, so…


9 kommenttia:

outi kirjoitti...

Mites se Mary noin konservatiivi? Ja sinä menit muutamaan! Kivat ne on, pirteämmät kuin originaalit, muttei kerrota Marylle..

-sanna- kirjoitti...

No sanopa muuta! Mutta kirjoneule peukalossa on sanonko mistä? Ei peukalo mahdu sinne langanjuoksujen sekaan...

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kauniit lapaset?

Mistä tuommoinen tempaus löytyy? Vai onko ihan henk.koht. juttu? ;oD

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: miten niin kauniit lapaset kysymysmerkillä??? Mutta siis asiaan. Tuo tempaus ('11mittensfor2011') löytyy Ravelryn I make mittens-ryhmästä. Ihmiset tekee toinen toistaan hienompia lapasia!

MariJ kirjoitti...

Ihanat lapaset! :) Ja vaikka Mary Olki on käsityöidolini numero yksi, niin kyllä nyt värejä saa vaihtaa mieleisekseen! Ei kait kukaan viitsi mustavalkoisessa kulkea. ;) (tai mitkä ne värit nyt sitten ovatkaan)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kylläpä alkoi naurattaa.. siis ihan huutomerkki piti olla.. aamulla kirjoittelin pimeessä olohuoneessa, ja mietinkin, että olisi kiva nähdäkin jotain.. ;oDD

Siis oikeesti hienot on!

Jaahas, mä kuulun kyllä tuohon ryhmään, mutta niin harvoin ehdin käydä sivuilla. Täytyypä käydä tutustumassa. ;o)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Mari ja olen samaa mieltä. Kyllä perinteitä voi kunnioittaa vaikka vaihtaakin värejä...
Pirjo-Riitta: no niin minä vähän ajattelinkin, kunhan piruilen täällä. Ja lähdehän vain mukaan lapasia rustaamaan.

LivM kirjoitti...

Beautiful mittens. Flotte votter.
Would you like to share the pattern with me please?

-sanna- kirjoitti...

LivM: Thank you :)
My book is old and in bad shape, so copying is not an option (sorry, I'm an archivist...). And the pattern is in Finnish. Maybe I could take a picture of the chart. Would that be okay?