maanantai 3. tammikuuta 2011

Olipa kerran SYTYCK-haaste...

Only in Finnish this time, sorry!

Olipa kerran haaste, jonka tarkoituksena oli saada neulojasta irti jotakin uutta, itse suunniteltu neuleohje!

Pieni neuloja pohdiskeli ja mietiskeli, teki löytöretkiä omiin lankalaatikoihinsa. Päätti sitten, että lapasia tarvitaan, joten niitä tehdään (ks. täältä).

Pohdiskelun jälkeen tämä pieni neuloja lähti itsevarmana kohti haastetta:"minä teen ainakin kolme ohjetta", hän paasasi kovaan ääneen. Tekaisi muutaman mallitilkun, ja ajatteli, että tässähän tämä, kevyttä kauraa (ks. täältä).

Lähtölaukaus kajahti ja neulojamme vihelteli ja neuloskeli itsekseen ja saikin yhden lapasen neulottua. Mutta valittu tekniikka olikin työläs ja tuli kaikenlaisia virheitä eikä neuloja kuollakseenkaan keksinyt, miten kirjoittaisi selkeän ohjeen onteloneuleisesta lapasesta (ks. tänne).

Into lopahti, mikään ei oikein huvittanut :(

Pikku neuloja päätti sitten, ihan huvikseen vain, tekaista sellaiset välipalalapaset. Jospa vaikka joululahjantynkää jo tekisi. Ensimmäinen pari tuli valmiiksi nopeasti ja näyttikin aika mukavalta. Olivat vain isot omaan kätöseen.Pikku neuloja aloitti toisen parin samalla mallilla ja yhtäkkiä tajusi, että tässähän se oma neulemalli onkin. Jo innosti, kynä suihki ja hymyilytti.

Ja kuinkas sitten kävikään

Lapaspari valmistui islantilaisesta villasta (Lett-Lopi), joka oli lämmintä, mutta aika karkeaa ja tuuli pyyhki läpi. Koska valmis pari oli hiukan väljä, kasteli neuloja lapaset ja heitti ne kuivuriin varttitunniksi. Ja niinhän siinä kävi, että lapasista tuli pehmeät, kuohkeat, vähän tiiviimmät ja pikkuisen pienemmät. Ihan täydelliset.

Ja kun neuloja kerran innostui, niin tekaisi sitten ohjeenkin, joka löytyy suomeksi Ravelrystä.
Kunhan keksin kuinka linkki tuolle ohjesivulle tehdään, niin lisään ohjeen tuonne sivupalkkiin (hyviä neuvoja otetaan vastaan).

Sen pituinen se.

10 kommenttia:

outi kirjoitti...

Tuuletuksia täältä!!!

-sanna- kirjoitti...

Outi: tuuletuksia otetaan vastaan (kumartaa oikealle ja vasemmalle). Kiitokset!

MariJ kirjoitti...

Dodih! Loppu hyvin, kaikki hyvin. :) Onnittelut haasteen selättämisestä!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Mari.

pirle kirjoitti...

Jep, jep - hyvä hyvä!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Pirle :)

Nunt kirjoitti...

Mene Raverlyssa omaan kauppaasi ("my notebook"ssa valitse linkki "my original designs", valitse "manage store"-välilehti ja sieltä "products" valikon alta vasemmalta ohjeesi. Sen kautta löytyy kohta "Links for your site", jotka voit sitten bloggerissa lisätä HTML/Code-härpäkkeellä sivupalkkiin. Tällä saat siis sen latausnapin.

-sanna- kirjoitti...

Nunt: Kiitos! Tuo on se tapa jota kokeilin ja joka ei toiminut, mutta ehkäpä yritän uudelleen :)

TiinaR kirjoitti...

Loistoidea!

-sanna- kirjoitti...

TiinaR: Kiitos :)