sunnuntai 27. helmikuuta 2011

#2

Minulle käy aina näin. Kun saan jotain isompaa valmiiksi niin jään nysväämään kaikenlaista enkä sitten saa aikaiseksi oikein mitään.

This always happens: I finish something bigger and then I don't know what to do. So I start all kinds of things but I don't really finish anything.

Kuin vaivihkaa sain kuitenkin valmiiksi Pilpuslehtoset. Tosin näiden kanssa kävi se toinen tyypillinen juttu: ensin tuntuu siltä, että saa aikaiseksi vain lapasia (tai sukkia tai hattuja...) ja sitten ilmoittautuu tempaukseen tekemään niitä (kuten 11mittensfor2011) ja sitten niitä ei enää synnykkään. No nämä nyt sitten kuitenkin valmistuivat.

Have you ever noticed, that sometimes you get stuck to some item, like mittens. Then you decide to participate a challenge and really make those items (like 11mittensfor2011) and just like that you can't make another pair. The well has dried. I did finish this pair of traditional mittens, even though it seemed to take forever.
Korinpohja by Hanna Piipari (Ulla 3/2009)
Cascade 220, Novita Stone
4 mm
Koska nuo Pilpuslehtoset veivät kohtuuttomasti aikaa, näiden valmistuminen tuli yllätyksenä itsellenikin. Olin unohtanut sukulaispojan syntymäpäivän ja kysyin häneltä haluaisiko hän sukat vai lapaset. Hän halusi lapaset (onneksi, sukkia olisin varmaan pyöritellyt vuoden). Valmista tuli kolmessa päivässä.

Tämä on siis toinen pari '11mittensfor2011'-haasteeseen. Ja tämän parin juju on muokkaukset. Ensinnäkin minusta on vaikea löytää nimenomaan pojille sopivia lapasmalleja. Tämäkin oli alunperin kämmekäsohje. Eli ensimmäisenä piti muokata kämmekkäistä lapaset. Se onnistui ihan ok. Toiseksi: piti muokata yksivärisestä ohjeesta monivärinen. Onnistumisesta en ole ihan varma, mutta minä pidän näistä.

This pair took me by surprise. These mittens are a late birthday present and I did them by request, in three days. This is my second pair for the 11mittensfor2011 challenge and the name of the game with these was modifications.

I find it hard to find mitten patterns for boys and when I find one, like this one, it is for fingerless mittens. So the first mod was to change them from fingerless to full mittens. That worked quite well. The second mod was to change one colour pattern to multicoloured one. I'm not sure how that worked out, but I like these mittens.

6 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Mä olen kans huomannut, että mulle ei sovi tuollaiset tempaukset. Ne ei suinkaan toimi kannustimena, vaan tulee ahdistus ja pakko ja sit ei synny mitään, kun ei ole enää kivaa.

-sanna- kirjoitti...

Ja silti sinä aina lähtee mukaan. Kyllä on ihmismieli kummallinen.

MariJ kirjoitti...

Ihania lapasia!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Mari :)

Sanni kirjoitti...

Ihania lapasia. Minusta jälkimmäisen värit ovat kivat. Tempausten kanssa mullakin meinaa aina käydä hullusti, mutta ei se osallistumista estä ;)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Sanni. Värit ovat syntymäpäiväsankarin toivomia, langanjämistä löytyneitä. Minusta on vain vaikeaa keksiä missä järjestyksessä, mitä väriä paljon, mitä väriä vähän ja sen sellaisia.