sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Paluu perinteeseen - Tradition revisited

Ykskyntöset by Jenni Österman (Ravel it)
Vuorelma Vilpertti, 100 g
2,25 mm

Tämä kevät on ollut monella tavalla hankala ja kaiken lisäksi neulominenkin on maistunut puulta. Pääsiäisenä kuitenkin kirkastui, sillä Ravelryn Suomalaisia perinteitä-ryhmässä on pääsiäisestä asti neulottu Jenni Östermanin suunnittelemaa perinnesukkaa. Toinen toistaan kauniimpia versioita on näkynyt jo jonkin aikaa eri blogeissa. Ja vaikka työstressi ei ole yhtään vähentynyt eivätkä teinit käyttäydy yhtään paremmin, on neuleinnostuksen paluu kirkastanut elämää.

This spring has been difficult in many different ways and adding to that, knitting has not been fun. Everything changed at easter, when a KAL started in Suomalaisia perinteitä group (Ravelry). We were knitting a traditional sock pattern with a modern twist. The pattern in itself is a new one.
My stress at work has not diminished and my teens still behave badly but my knitting mojo has returned!


Nuorena tyttönä (siis vuosikymmeniä sitten) sitä neuloi vaan kaikkea mahdollista, kirjoneuletta, villapaitoja, ihan mitä vaan sen kummemmin ajattelematta osaako tai että tekeekö oikein.

Näiden sukkien kanssa päätin, että teen kerrankin asiat niinkuin oikein on: pidin kirjoneuleessa lankoja koko ajan johdonmukaisesti, poimin silmukat niinkuin ohjeistettiin, tein kärjen lyhennetyin kerroksin itselleni uudella tavalla ja opettelin kirjomisen parhaan taitoni mukaan. Parantamisen varaa toki jäi runsaasti mutta aika palkitsevaa on huomata, että sitä edelleen oppii uutta kunhan motivaatio on kohdallaan.

When I was young, I just knitted. I didn't think if I was doing it correctly, I was just doing it. Maybe it is age, maybe something else, but nowadays I want to learn how to do things correctly. In these socks there's a lot to do correctly: colourwork, embroidery, short rows and so on.

I have to say I'm happy with the result.

7 kommenttia:

outi kirjoitti...

Onnea neulemojosta ja komeista sukista! Hankalaa tuntuu olleen keväällä monessa osoitteessa; syystä tai toisesta. Minullakin ollut aika vääntöä, eikä se näytä helpottavan. Lomallakin saa tehdä ja suunnitella tulevia töitä kylliksi. Mutta ajattelin yrittää jonkin sortin asennemuutosta. Muista asioista tinkiminen työn eduksi ei näytä mielialaa juuri nostattavan. Eikä tsemppiä riitä sitten sinne töihinkään. Eli ajattelin ruveta neuloskelemaan jotain. Vaikka hampaat irvessä. Mullon muuten sukat vielä vaiheessa.

Marika kirjoitti...

Olet ollut kovasti mielessäni mutta aika on mennyt niin hurjaa vauhtia ettei kissaa ole ehtinyt sanoa. Nyt pari viikkoa tiukkaa ja sitten pari viikkoa reissussa. Kokeillaan jos ehdittäisiin toukokuussa käydä kaffella jossain välissä ?

pirle kirjoitti...

Lempeän pehmeät sävyt olet saanut ykskyntösiin. Minäkin "selätin" ohjeen ja sain jo päättelyitä vaille valmiiksi; mukava kokemus.

-sanna- kirjoitti...

Outi:kiitos, kiitos. Matalapainetta on tosiaan ollut yleisemminkin ilmassa, toivotaan kohenevaa sinne teillekin päin.
Marika: toukokuuta on pelottavan vähän jäljellä, mutta yritetään. Voin vaikka polkaista teille joku ilta?
Pirle: vähän huolestutti tuo värisävyjen samankaltaisuus, yhtä vaaleita kumpikin. Mutta vaikutelma on kyllä juuri se, minkä halusinkin. Tämä KAL oli kiva! Nyt vain odotellaan sinun sukkia :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hei. Tuosta kuvastasi vasta tajusin, miten tuo sukankärki muodostuu! Mä sitä ohjetta pähkäilin yhtenä iltana, mutta kun yksi kitisee jaloissa, siinä ei pysty mihinkään keskittymään..

Aurinkoista kevättä! ;o))

Lennu kirjoitti...

Aivan ihanat sukat, todella kauniit!

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: Tuo on kiva tapa tehdä kärki. Työrauhaa toivotellen :)
Lennu: Kiitos :) Sukat on nytkin jalassa, on ne niin ihanat.