tiistai 28. kesäkuuta 2011

Seiskarin kinnas - Seiskari mittens


Seiskarin kinnas (Mary Olki, Kirjokintaita)
Gjestal Maija, 100 g
3,25 mm


Elizabeth Zimmermannin mukaan kirjoneulekintaita pitäisi neuloa kesällä (tai miten se nyt oli), koska silloin kun kintaita oikeasti tarvitaan ei ehdi tehdä muita kuin peruslapasia. Olen kyllä Elizabethin kanssa samaa mieltä. Tosin kesä ei helpota kirjoneuleen tekemistä - pyörittele nyt hikisissä käsissä montaa lankaa...

Näistä tuli esikoisen kouraan sopivat, mutta taidan silti pistää nämä eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Tosin voihan se olla, että kun talvi taas kerran yllättää, niin nämä löytyvät esikoisen käsistä.


Elizabeth Zimmermann said in one of her books, that you should make colorwork mittens in spring or summer (I don't remember exactly wich one) becouse you don't have the time when you actually need the mittens. I agree wholeheartedly. Even though it's not easy to handle several yarns with sweaty hands.

I was thinking of giving these mittens to charity but when the winter surprises us, again, these mittens will probably go to my older son.

4 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Onpa harmaa harmoninen ja kaunis! Kyllä se kirjoneulekintaan neulominen maistuu viileänä tai sateisena kesäpäivänä :)

iso gnu kirjoitti...

Onpa kauniit lapaset! Itse istun usein pelkääjän paikalla ja ilmastoidussa autossa onnistuu villalangalla kutominen, mutta kylää minä sitä teen joka paikassa melkein.

Päivikki kirjoitti...

Nätit! Harmoniset värit.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Samaa mieltä, että sukkia ja lapasia pitäisi neuloa silloin kun vähiten niitä tarvitaan!