torstai 19. tammikuuta 2012

Kirjoneulekiusaa - Colourwork troubles

Madalina mittens by Mandy Powers (Knitscene winter 2011)

Panttasin Oulun käsityömessuilta ostamaani Vanhalan lammastilan kolmisäikeistä villaa. Etsiskelin täydellistä ohjetta. Tässä mallissa on mielenkiintoisia asioita, kuten vähän erilainen icord-luontitapa kuin mitä olen ennen tehnyt. Oli 68 silmukkaa kahden millin puikoilla ja hyvältä näytti. Kunnes kokeilin tumpun alkua ja totesin että se voisi toimia muhvina tai kahden käden tumppuna.

Melkein kaikissa kiinnostavissa kirjoneuletumpuissa on yli 70 silmukkaa, usein yli 80 silmukaa. Niin ohuita puikkoja ja ohutta lankaa ei olekaan, että minä saisin tuollaiset tumput onnistumaan. Harvoin luon edes sukkiin yli kuuttakymmentä silmukkaa ohuella langalla ja kahden millin puikoilla.

Nämä tumput menivät purkuun. Kaivoin esiin uskollisen Mary Olkeni, loin 56 silmukkaa 2,25 puikoille, aloitin Kymenlaaksolaiset kintaat ja toivon parasta.


I had the perfect yarn, I had an interesting and beautiful pattern for colourwork mittens. I had 68 stitches and 2mm dpns. And it looked perfect, until I noticed the size. That one mitten was big enough for both my hands.


So many colourwork mitten patterns have over 70 or 80 stitches. I have no idea how anyone can make that work. I can't cast on that many stitches even for socks with small needles and thin yarn. 

I did frog this mitten and started a traditional, 56 stitch pattern written down by Mary Olki. 


4 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kaunis alku! Toivottavasti tulee sopivat! ;o)

-sanna- kirjoitti...

Pirjo-Riitta: Siis näistähän ei tullut sopivat. Tuo alku on jo purettu. Uusi yritys näyttää jo vähän sopivammalta.

Anonyymi kirjoitti...

Alku on ainakin lupaavan ja nätin näköistä.

-sanna- kirjoitti...

Anttuuna: Juu, alku oli lupaavan näköinen, mutta aivan valtava joten se meni purkuun.