sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kerta se ensimmäinenkin - There's always a first time

Vauvan raitapaita Sanna Vatasen kirjasta: Neulo. Virkkaa. Kirjo. Jämälangasta!

 Aikaisempi yritykseni tehdä tulevalle sukulaislapselle jotain sievää floppasi (ks. tänne). Tossunrutaleet joutivat roskikseen. Yritin kuitenkin uudelleen, nyt vähän paremmalla onnella.
Tähän raitapaitaan on käytetty 125 g sekalaisia puuvillalankoja, osa niistä oli esihistorialliselta ajalta ja osa vähän uudempia. Seassa on merseroitua ja merseroimatonta, ohutta ja paksua, mutta aika kiva tuli. Tämä ei mene roskikseen vaan postiin!

This is my second try to make something nice to new baby (my cousin is going to become a grandmother). The first try was a failure. And I'm not totally happy with this second one either, but I'm going to send this one anyway. This babysweater took 125 grams of leftover cotton yarns.

Nappiostokseen olen tyytyväinen!
Kerta se ensimmäinenkin, nimittäin tässä blogissa ei ole koskaan arvottu yhtään mitään. Kun päättelin tuon raitapaidan lankoja, niin ajattelin, että tässä olisi arpomisen paikka eli se joka arvaa kuinka monta lankaa tuossa kasassa on voi voittaa lankapalkinnon. Laita kommenttiin arvaamasi luku ja lankatoiveesi ja joku tunniste (blogisi osoite, ravelry nikki, tms). Kummankin lankatoiveen lähimmäs arvanneet palkitaan. Arvon palkinnot karkauspäivänä 29.2.2012, ennen klo 24 saapuneet kommentit huomioidaan.

Langat ovat omasta varastosta, kuuluvat omiin suosikkeihini, mutta en vain ole keksinyt niille käyttöä. Langat ovat asuneet kotieläimettömässä ja savuttomassa kodissa, niitä on säilytetty tiiviissä säilytysastioissa, mitä nyt välillä niitä on hiplattu.


I have never ever organized any kind of contests in this blog, but while I was weaving in those yarnends, I decided that now is the time. If you can guess how many yarns there is in that pile, you can win one of the yarn prizes. Write a comment with your guess, your yarn choice and some information concerning who you are (blogaddress, ravelry name...). Send your comment before 29th of February, 12pm Central European Time.


Both of the yarns are from my stash, I love both of those yarns but I would like to see someone using them. There are no cats or dogs or any other animals in our house and we don't smoke.


Rowan Kidsilk Spray 70 g
Rowanin Kidsilk Sprayt (alunperin 5 kerää) toin vuonna 2006 Edinbourghista ja niistä on tehty Kiri. Satsiin kuuluu kaksi kokonaista kerää ja yksi josta on käytetty muutama gramma. Tuo Kirini vei hilkun verran enemmän kuin 50 g.

I bought this Rowan Kidsilk Spray from Edinbourgh, Scotland. Originally I got 5 balls, but my Kiri, took a bit more than two balls. So I'm giving away something like 70 grams of yarn, almost three balls.


Villa Mokka Mokkasukka värissä Re
Villa Mokan Mokkasukka on ajalta ennen aloe vera-käsittelyjä ja tuo väri on sellainen semisolidi vanha vihreä. Ja tämä on jäänyt käyttämättä vain sen takia, että olen niin surkea sukankutoja. Olisin halunnut tehdä tästä Hannah Fettigin Whisper cardiganin, mutta yksi vyyhti ei olisi riittänyt.

This yarn is a fingering weight sock yarn, the undyed yarn is from Zitron but it is dyed in Finland, in Hämeenlinna. This colour is a semisolid green.

17 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Veikkaan että tuossa varsin kunnioitettavassa kasassa on 168 langanpäätä. Langoista kiinnostaa enemmän Kid Silk. Paita on suloinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Hui mikä päättely! Mutta oma arvaus on että kasassa on 88 langanpätkää, ja mikäli arpaonni suosisi niin Mokkasukkaa toivoisin :) nimim. HeiniK (@ravelry)

iso gnu kirjoitti...

Kiva kas on saatu päätellessä. minulla välillä työt jäävät odottamaan päättelyä.
Monen monta päätä tuossa on.Arvaus olisi 108. Sukkia täällä neulotaan ahkerasti eli sukkalanka olisi mieleinen.

Tiina kirjoitti...

Väitän, että pääteltäviä lankoja tuli 57 kappaletta. Jos veikkaus osuu oikeaan, niin Mokkasukkaa toivon palkinnoksi. :)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mä sanosin että noin 140.

Lape kirjoitti...

huh huh 164 langan pätkää, mokkasukka olisi mieleen. Ravelryssä ja muuten Lape.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan, että 69 lankanpäätä.
Joku sukkalanka olisi mieluinen.
Terv. RtvaL.

Sukkalandia kirjoitti...

No siinähän on 234 pätkää ihan selvästi. Tosi sievä paitakin!

kio kirjoitti...

Aikamoinen päättely sulla takana! Mun veikkaus olisi 120kpl. Mokkasukka olisi mieluinen.

Neiti Säie kirjoitti...

125 kpl! Sukkalanka-arvontaan tahtoo hän :)

Leena P kirjoitti...

Arvaanpa, että langanpätkiä on 188 kappaletta. Paita on oikein mukavan näköinen! Jos tulee langan valitsemisen paikka, niin sitä sukkalankaa ottaisin mieluummin, kiitos.

Mammutti kirjoitti...

Ihana Mizzle huivi!

Paita on syötävän suloinen ja veikkaus 172.

Hanna kirjoitti...

Langanpäitä - yhteensä oli näitä yksi, kaksi, kolme, neljä... seitsemänkymmentäseitsemän. Vastaukseni on 77 ja Mokkasukka miellyttäisi silmääni.

Inkeri kirjoitti...

Veikkaan 102

outi kirjoitti...

Ihan mahdoton arvattava. Jos vaikka 123. Ja mokkasukkaa on sen verran kotonakin, että tuota toista, kiitos, jos onni käy.

santra kirjoitti...

Veikkaan, että kasassa on 59 langanpätkää. Kid Silk olisi mieluinen.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaisin että 71 langanpätkää ja paita on kyllä suloinen, Mokkasukka olisi ylellinen yllätys. Terv. Lea P.