lauantai 11. helmikuuta 2012

Lite Lopi Pullover


Lite Lopi Pullover by Norah Gaughan (Interweave Knits Fall 2003)
Istex Lett-Lopi, 400 g
5 mm, 4 mm

The knitting process of this pullover is described in English in my Ravelry project page, so please, go and look.Vastikään päivittelin, kuinka käynnistän isoja projekteja kylmän aikana ja venytän niitä sitten seuraavaan kylmään kauteen. No nyt sain villapaidan aikaiseksi kahdessa viikossa. Tai siis olisin saanut sen aikaan kahdessa viikossa (oikeasti meni kolme), jos käsialani ei olisi muuttunut radikaalisti kirjoneuleosuudessa.

Olen kuullut, että monilla käsiala muuttuu kirjoneuleessa tiukemmaksi, mutta minun käsialani muuttui entistä löysemmäksi. Seurauksena kaarrokkeesta tuli kymmenen senttiä liian korkea. Hetken mietin, että jos se menisi. No ei mennyt. Purin ja tein kaarrokkeen uudestaan numeroa pienemmillä puikoilla. Onneksi.

Ja pakkasetkin jatkuivat, joten sain käytettyäkin paitaa hetken, ennen kuin flunssa ja lauhemmat ilmat iskivät.

Kerrankin olen täysin tyytyväinen!

10 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Ihana paita! Todella kauniit värit. Miekin olen aikoinaki neulonut Lett lopista ja tykännyt kovasti.

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Päivikki, paita on minustakin ihana ja värit toimivat paremmin kuin uskoinkaan. Lopi on lankana sellaista juuri miun maun mukaista.

outi kirjoitti...

Ihanat värit tuossa paidassa! Mulla kävi hassusti norjalaistakkini hihoissa: toinen neulottu kireämmällä käsialalla ja kun langat hieman kiristivät, neuloskelin sitten toisen hihan hiukka löysemmällä ja kyllä sen huomaa. Mutta minen pura, en enää. Sinä olit sitkeämpi sissi.;)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Outi. Langanjuoksujen löysyydestä minullakin oli kysymys. Minulla tuo kaarroke oli niin kuin perunasäkki harteiden ympärillä - se oli pakko purkaa. Toivottavasti sinun ongelmasi on vähemmän huomiota herättävää luokkaa.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Pirjo-Riitta, ja täytyy sanoa että sinun pöllöpaitasikin on aika ihana.

Kaisa kirjoitti...

Valtavan upea pusero siitä tulikin! Himoitsen itselleni kirjoneulekaarrokkeista tunikaa, saapi nähdä... :)

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Kaisa, tämä oli ensimmäinen kaarrokeneuleeni, siis kirjoneuleella ja vähän innostaisi tehdä lisää. Onnea tunikan kanssa :)

Sigrun kirjoitti...

It's really nice.

-sanna- kirjoitti...

Thank you Sigrun.