perjantai 9. maaliskuuta 2012

Sukkaputki - Socks galore

Minulla on vaikea suhde villasukkiin. Pidän niitä joka päivä: kotona tassutellessa, ulkona kengässä, yöllä nukkuessa. En kuitenkaan pidä sukkien kutomisesta, mistä johtuen minulla on aina vaan pari paria käytössä. Ja tästä johtuen mistään sukkalangasta tehty sukka ei kestä edes vuotta. Eli kestävyysvertailua täällä on ihan turha tehdä. Välillä pitää käydä poikien sukkalaatikolla 'lainaamassa sukkia'. Se laatikko on kyllä täynnä, koska mummo pitää heidät sukissa.

Viime lauantaina havahduin siihen, että Ykskyntöseni olivat pohjasta täysin hiutuneet. Minkäänlainen parsiminen ei enää auta (tosin voisin kyllä neuloa koko kärkiosan uudelleen...). Oli siis pakko tarttua puikkoihin.

I have a difficult relationship with knitted woolle socks: I wear them all the time but I don't like to knit them. Because of that I usually have only a few pairs at the same time which means they don't last long. 
Last Saturday I lost this pair, and I was forced to knit a new pair. Perussukat tiimalasikantapäällä / Basic socks with short row heel
Noro Silk Garden Sock, 75 g
2,75 mm
Tofutsies
2 mm

Noro-sukat valmistuivat neljässä päivässä (oma enkkari aikuisten sukille!!!), mutta noita Kesävoi-sukkia olen värkännyt elokuusta 2011 asti. Toiveita on, että valmistuisivat ennen vuosipäivää. Tarvetta olisi.

Those Noro-socks were finished in  four days but that other pair has been a work in process since the August 2011. I hope I can finish that pair before their anniversary.


SandnesGarn Lanett, 25 g
2,25 mm

9 kommenttia:

outi kirjoitti...

Meillä lienee tämä taivallus sukka-rintamalla aika samankaltaista. Tarvetta on, halua puuttuu. Minullakin on se yksi tai kaksi paria kerrallaan käytössä ja kun pitoa tulee koko ajan, reikiintyminen uhkaa heti kättelyssä. Mutta tervanjuontia se on, se sukkien neulonta. Ja ihmettelen kaikkien sukkamalli-ihanuuksien kysyntää; jos sukkapari on heti rikki, en ymmärrä miksi siihen pitäisi käyttää hulluna voimia ja aikaa. Minulla pitänee siirtyä siihen seiskaveikkaosastoon. Ne kuulemma nyppyyntyvät ennen seikiintymistä - olisihan sekin uutta.;)

-sanna- kirjoitti...

Outi: Seiskaveikkasukat on ainoat jotka täällä kestää, mutta se syy on niiden paksuudessa - ne on niin paksut ettei ne mahdu kenkiin, eikä siten kulukaan. Ojasta allikkoon sanon minä.

Päivikki kirjoitti...

Tsemppiä sukkien neulomiseen!
Nättejä oletkin neulonut.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Ihkuja sukkia!

Mullakin on melkein aina villasukat jalassa. Jopa lenkkareissa villasukat on mukavammat kuin "urheilusukat". Mutta on ne sitten sen näköisetkin! Vaikka mulla on monta paria käytössä, on muutamat hiutuneet ihan kamalan näköisiksi. ;o( Täytys ottaa oikein sukankudontarupeama ja tekaista heh useammat.

-sanna- kirjoitti...

Päivikkki, kiitos :)
Pirjo-Riitta: Sinulla kuitenkin syntyy niitä sukkia...

Sigrun kirjoitti...

I love handknitted socks, and I love knitting them. Your socks are very nice. I recently test knitted for Fridays studio ( her blog is http://dollybob.blogspot.com/) and also got another pattern there and I can recommend them, easy to follow and fast to knit (not to complicated).

-sanna- kirjoitti...

Sigrun: I seem to suffer from a second sock syndrome, I'll see if the site you mentioned has the cure.

Sigrun kirjoitti...

You can always knit the second sock first! I do that with sleeves (I hate knitting sleeves) and it works for me :)

-sanna- kirjoitti...

Sigrun: I have to try that, it might help :)