sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pellavaa kesään - Linen is for summer


Drops Lin 325 g
4 mm

Tämä hörsäke jäi viime vuonna kesken kun talvi tuli ja villaiset neuleet houkuttelivat enemmän. Ehkä ikä tekee sen, että vuodenajat vaikuttavat enemmän siihen mitä neuloo. Vaikka alkukesä on ollut kylmä, niin silti on tehnyt mieli neuloa puuvillaa ja etenkin pellavaa. 

Tästä tuli juuri sellainen kuin halusinkin, vaikka vähän jo pelotti. Nimittäin suoraan puikoilta otettuna takki muistutti enemmän lainapeitettä - se oli ihan valtava. Luojan kiitos olin tehnyt mallitilkun ja sen mukaisesti takki sitten valmiina tiivistyi juuri oikea kokoiseksi.


I started this cardigan more than a year ago. I didn't finish it then because I was slow and the winter surprised me. It was time for wool. Well, now it is time for linen and I did finish this quickly.

This cardigan turned out to be exactly what I wanted. I'm really glad I swatched before starting, because washing and blocking changed the gauge a lot.

10 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Onpa kiva pellavainen! Minulla on tuolla yksi viime kesänä neulottu jokusilkkijokujuttu, joka muistaakseni oli liian suuri ja siksi se on edelleen tuolla. Jospa sillekin olisi käynyt niin että valmiina olisi tiivistynyt. Tarttee tarkistaa.

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Lennu. Minun tilkussani pesemätön tiheys oli 17 s x 34 krs ja pesty tiheys oli 21 s x 27 krs joten sen tosiaan huomasi. Mitenköhän silkki mahtaisi käyttäytyä?

Iida kirjoitti...

Tosi hieno tuo takki! Itseäkin polttelisivat kovasti pellavat ja puuvillat...

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Iida, ehkä tämä puuvillan ja pellavan kaipuu on varmin merkki kesästä...

Sigrun kirjoitti...

Very nice :)

-sanna- kirjoitti...

Thank you Sigrun :)

anpali kirjoitti...

Tää näyttää kilvalta! Kyllä minunkin tekee mieli kesällä neuloa ennemmin pellavaa kuin villaa. Puuvillaa en juuri ole yläasteen jälkeen neulonut -virkannut kylläkin.

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Anpali. Pitäisiköhän sitä opetella virkkaamaan...

Hepsi kirjoitti...

Kaunis jakku!

-sanna- kirjoitti...

Kiitos Hepsi, se on myös käytössä todella hyvä :)