maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tyypillisin virheeni - My most typical mistakeOmasta mielestäni olen ihan ok neuloja, mutta minulla on yksi ihan sokea piste. Kesken aina oikean saatan ruveta kesken kaiken tekemään sileää, jos en ajattele mitä teen. Eli siis aina, kun katson telkkaria tai tietsikkaa neuloessani. Samaa sukua on tämäkin virhe, unohdan kesken kaiken, että tässä piti tehdä nurjaa. Enkä muuten pura satoja silmukoita tämän takia. Jotenkin se kuitenkin pitäisi naamioida. Virkkaamalla? Kirjomalla? Voiko nurjia silmukoita jäljitellä? Ideoita kellään?

I think that I'm an ok knitter. But I make this same mistake almost always when I knit while watching tv. I mean that mistake, where I forget what I'm doing and I just continue the wrong thing without noticing. For example in that picture above I forgot that I was supposed to make purl stitches and I'm not going to frog. But how to mask the mistake: crocheting, imitating stitches, ideas anyone?

9 kommenttia:

outi kirjoitti...

Ei mulla ole, mä puran nykyään aina. Ja tuo on muuten se syy, etten neulo yhtäaikaa telkkaria katsoessa. Arvaa, kellä on ihkauudet monitehot?

MariJ kirjoitti...

Eihän sun tarvi koko tekelettä purkaa, ainoastaan pudotat silmukat noiden muutaman virheellisen silmukan kohdalta ja purat siihen virheeseen asti. Sitten poimit silmukat ja neulot ne muutamat silmukat ja kerrokset uudelleen. Niin mää teen, jos on tullut tuon tyyppinen virhe. Korjaaminen kestää max. 5 minuuttia.

Katjuksa kirjoitti...

Eiköhän tuohon pystyisi jäljentämään nurjiakin silmukoita, en tiedä, en ole sellaisia koskaan kokeillut tehdä, mutta yrittäisin ainakin :) Kuinka näkyvälle paikalle se jää, haittaako merkittävästi jos siinä ei niitä nurjia olisi ollenkaan?

Iida kirjoitti...

Itselläni on ihan sama vika, todella ärsyttävää ja hankalasti korjattavaa... Mihin kohtaan neuletta tuo virhe oikein sijoittuu? Se ratkaisee melko pitkälti miten se kannattaa korjata. Itse voisin tuossa tapauksessa kyllä kokeilla silmukoiden jäljittelyä.

-sanna- kirjoitti...

Outi: Joo muistan, sinulta sujui purkaminen ihan silmää räpäyttämättä. Mutta uskon kovasti, että saan tämän naamioitua. Huippaako monitehojen kanssa?
MariJ: Ajattelin kyllä korjaamistakin, mutta niitä silmukoita on kuitenkin 10 ja siinä on tuo reikärivi välissä, niin minulta kyllä menisi yli 5 minuuttia ja jokin menisi ihan varmasti pieleen, joten jätän sen nyt väliin.
Katjuksa ja Iida: Sen takia suunnittelenkin tätä naamiointia kun se kohta on ihan sivusauman vieressä ja jää vielä vyötärönyörin alle. Ehkä kokeilen jäljittelyä ensimmäiseksi. Ja jos se ei onnistu niin saatanpa jättää sikseen, ei sitä kuitenkaan kukaan näe.

Päivikki kirjoitti...

Mie purkaisin, se on ainut keino, millä mie saisin siistin korjauksen.
Teen yleensä niin, että puran. Siiten jätän sen neuleen pariksi päiväksi ja neulon jotain muuta. Sitten jatkan purettua neuletta. Ei käy tympimään niin helposti.

-sanna- kirjoitti...

Päivikki: Se olisi järkevää, ei vaan yhtään huvittaisi. Taidankin ottaa sen aikalisän nyt, katsotaan kuinka käy.

Hepsi kirjoitti...

Minäkin luultavasti purkaisin. Se ei minua enää harmita oikeastaan ensinkään, koska neulominen on parasta. =) Sitten saa taas neuloa purkamisen jälkeen.
Usein purkaan vain ne silmukat useammaltakin kerrokselta, missä virhe on. Tuossa tosiaan tuo reikärivi hankaloittaa tilannetta. Ja jos tuo on tosiaan näkymättömässä kohdassa, niin voisin kokeilla silmukoiden jäljentämistä ensin.

-sanna- kirjoitti...

Hepsi ja muut: Pistin työn eilen jäähylle ja mietin mitä tekisin. Olin jo päätynyt purkamaan koko homman, mutta sitten näin Tainaa (Käsillään-blogi) kaupungilla ja hän totesi, että jos korjaa vain tuon kohdan niin sitä ei tarvitse tehdä virkkuukoukulla vaan voi neuloa ne silmukat. Tämä ratkaisi asian ja loppujen lopuksi tein niinkuin Mari taisi ensimmäisenä kehoittaa: purin tuon 11 silmukan alueen ja neuloin sen kohdan ja se onnistui varsin hyvin.
Kiitos kaikille mielipiteistä.