maanantai 14. marraskuuta 2016

Building Blocks MKAL 2016

Viime syksynä neuloin Veera Välimäen mysteerihuivia (The Other One). Silloin tuntui, että kaikki muut neuloivat Stephen Westin mysteerihuivia, doodleria.Ajattelin, että tänä vuonna teen sitä mitä muutkin.

Niille, jotka eivät tiedä (hei äiti!) niin mysteerihuivia aloittaessa ei tiedä mitä saa. Varsinkin kun kyseisen sedän huivit voivat olla aika eksoottisen muotoisia. Tämän vuoden huivia aloittelin neuleretriitissä Siikajoella ja aika paljon tuli sellaista roiskeläppä tyyppistä kuittailua alkuvaiheessa. Loppuun päästessä kävi ilmi, että muoto on sinänsä aika perinteinen lukuunottamatta muutamia liehukkeita. Pääpaino on erilaisissa tekstuureissa ja lähes kolmiulotteisessa vaikutelmassa. Ihan vähän yllätti se, miten tosi monella tavalla voi kaksivärisiä raitoja tehdä.

Valitsin neljä lankaa, joista pidän paljon, mutta joiden kuvaaminen on ihan epätoivoista. Varsinkin kun huivi valmistui pimeyden kynnyksellä eli tästä eteenpäin ainakin neljä kuukautta kaikki valoisa aika vietetään töissä. No viikonloppuna voi saada vähän valoa.  Niinpä näette kuvissa sen eron mikä väreissä on kun kuvataan luonnonvalossa ja keinovalossa. Yritän saada valoisan aikaan kuvia huivista in action - heti kun keksin miten tätä pidetään.
Värit ovat oikeasti tuollaisia viileitä sävyjä ja näkyvät luonnon valossa parhaiten. Huivin koko on valtava, siipiväliä on reilusti yli kaksi metriä ja korkeuttakin on noin 70 cm. Ja tämä on siis kokoa medium.

Puikot: 3,5 mm
Langat: SnailYarns, superwash merino, mist & mulberry; La bien Aimee, merino singles, nebula; The Uncommon Thread, Tough Sock, Birthstone.
Fiilis: vähän hämmentynyt

Ei kommentteja: