lauantai 14. tammikuuta 2017

Hatutusta!

Syntymäpäiväni on aika lähellä joulua ja yleensä varmistan mieleisen lahjan ostamalla sen itse. Tällä kertaa tilasin Titityystä uuden Laine-lehden, Jared Floodin Woolens-kirjan sekä heräteostoksena yhden kerän Brooklyn Tweeden Shelteriä.

Kun avasin paketin, ymmärsin että en ollut lukenut langan speksejä tarpeeksi hyvin. Yksi vyyhti oli vain 50 g. Eli minulla oli uusi lehti ja uusi kirja joissa oli useita ihania malleja kyseiselle langalle mutta 50 grammaa ei riittäisi mihinkään (prkl!!).

Onneksi älysin, että jokainen ihminen tarvitsee harmaan perus pipon ja niinpä pistin puikoille Jared Floodin Mawsonin. Tyypilliseen tapaani tämäkin pipo on neulottu kahteen kertaan. Ensimmäisen version tein täsmälleen ohjeen silmukkamäärällä ja ohjeen puikkokoolla. Lanka loppui kesken kavennusten ja pipo oli valtava. Ei muuta kuin purkamaan ja vähentämään silmukoita. Toinen kerta toden sanoi: lanka riitti ja koko on sellainen kuin pitikin.

Vähän huvittaa se, että kaikki muut tuntuvat aloittavan uuden vuoden värikylläisesti. Minun vuoteni näyttää alkavan harmaana ja purkaen.

Fiilis on kuitenkin mainio! 
Shelter by Brooklyn Tweed, Snowbound, 50 g
4 mm
 

Ei kommentteja: